Het lichaam liegt nooit

“Ted Troost”

“Haptonomie. Een kwestie van gevoel”

Bob Boot is haptotherapeut, bewegings wetenschapper, fysiotherapeut en auteur van het boek ‘Haptonomie. Een kwestie van gevoel’. Het laat je lezen en ervaren wat de betekenis en het belang is van aanraken en voelen.
Veel mensen herkennen niet meer wanneer ze hun eigen grenzen overschrijden. Het gevolg: ze lopen vast of krijgen een burn-out.

In het eerste gedeelte beschrijft hij, aan de hand van de theorie, het nut van de balans tussen denken en voelen. In het tweede gedeelte geeft hij eigen praktijkvoorbeelden en dagelijkse toepassingen rondom de levensfasen en de thema’s zwangerschap, geboorte, opvoeding, relaties, intimiteit en seksualiteit, conflicten en agressie, ziekte, verlies en (rouw)verwerking.

Zelf heb ik het boek gelezen tijdens mijn studie en genoot van het heldere en duidelijke taalgebruik. De voorbeelden rond de thema’s waren een bron van herkenning en brachten mij meer inzicht in mijn eigen levensfasen en de bijpassende thema’s, ik begreep wat ik voelde en wat ik voelde begreep ik beter…. de zoektocht naar de balans tussen denken en voelen.