Het lichaam liegt nooit

“Ted Troost”

Training

Wat is een training op haptonomische basis?

Een training op haptonomische basis helpt een team of groep individuen met professionalisering, kennisvergaring en inzicht rondom een scholingsvraag. Het ervaren staat centraal en op maat gemaakt. Aan deze vraag gaat vaak een teamcoachingsessie vooraf.

Voor wie?

De trainingen zijn geschikt voor directies, managementteams en werknemers in teamverband. Specialsatie: het onderwijs en de gezondheidszorg.

Wat komt er tijdens een training aan bod?

Naast inzicht en kennisverwerving staat ervaringsgerichtheid voorop. Deze vorm van trainen vraagt een actieve rol van de deelnemers. Deelnemers gaan tijdens de training met hun eigen vraagstuk in hun eigen situatie aan de slag. Ze leren vaardigheden aan en verankeren deze tot nieuw aangeleerd en toe te passen gedrag.

Wat levert een training op?

In de eerste plaats leer je tijdens een training op haptonomische basis natuurlijk het doel bereiken dat hoort bij je scholingsvraag vooraf. Een training levert je daarnaast ook de volgende inzichten op:

  • professionalisering in gedrag en/of werkzaamheden;
  • herkenning en benoeming van gedragspatronen hanteerbaar maken van belemmeringen;
  • inzet van kwaliteiten;
  • vitaliteit van groep en individu.

Voorbeelden van eerdere trainingen

Welke training u wilt, hangt af van uw scholingsvraag. In het verleden zijn onder meer de volgende haptotherapeutische trainingen aan bod gekomen:

  • Ambitie!
  • Grenzen stellen en ervaren
  • Leiden en geleid worden
  • Burn-out, hoe ga je ermee om? (Voor werknemers en werkgevers)
  • Vitaal lesgeven
  • Vitaal werken binnen ons team
  • Intervisie: begeleiding en training

Praktische informatie:

Locatie: in company of op nader te bepalen locatie
Werkwijze: maatwerk – op basis van scholingsvraag
Trainer: Daniëlle Wols, eventueel in samenwerking met andere trainer(s)
Kosten: op aanvraag (indicatie: € 540,- per dagdeel)

Uitgelicht

Wat is haptonomie?

Wil je een korte animatie wat haptonomie is, klik... Lees meer

Wat is haptonomie?